In Other news episode 3

Situatie tensionata intr-o localitate din judetul Dolj dupa ce o batrana decedata a fost ingropata in mijlocul unui camp, desi avea loc de veci cumparat in cimitirul din comuna. Preotul ar fi refuzat sa o inmormanteze acolo, pe motiv ca renuntase la religia cu care fusese invatata, si o luase complet pe aratura in cel mai depravant mod posibil : se aciuase cu baptistii !

O echipa de reporteri incepatori, trimisa sa investigheze cazul, s-a intors la Bucuresti cu camera sparta si cu suturi in fund de la preotul comunei. Acesta, invatat bine de parintele lui spiritual, patriarhul Daniel, a refuzat initial cu stoicism toate incercarile reporterilor de a il face sa vorbeasca declarand, citam : “Stiti cum e in ziua de azi, totul se plateste… nu discutam nimic. Daca vreti reportajul, v-am spus dorinta mea : tot ce aveti asupra voastra, plus 1000 de euro. ” incheiem citatul. Dupa ce au primit toti banii pusi deoparte in redactie pentru zile negre ( a se citi spagi ), reporterii s-au deplasat din nou la locul investigatiei, si au furnizat preotului suma avuta ( plus telefoanele, ceasurile si toate bijuteriile avute asupra lor ), in schimbul unor declaratii.

Din pacate aceste declaratii nu au mai ajuns inapoi la redactie, iar cei doi reporteri au fost declarati disparuti doua zile mai tarziu. Politia nu a mai gasit urmele celor doi reporteri, in schimb a reusit sa descopere, langa locul de veci al batranei, un mic carnetel pe care erau scrise urmatoarele :

“Declaratia primarului comunei : Mi-am dat acceptul pentru asta si i-am spus fiului sa faca rost de avizele necesare. Ce era sa faca cu moarta, domnisoara, ca desi e iarna, tot se impute repede casa!”

 

In alte stiri, patriarhul Daniel s-a declarat foarte multumit de legea antifumat, constatand cu claritate, citam : “e o idee foarte buna. Banii tinerilor nu se vor mai risipi pe tentatii efemere, cum ar fi tigarile. Insa, ca sa poata fi iertati complet de Dumnezeu, trebuie sa cotizeze cu banii care i-ar fi dat pe tigari catre Biserica. Acceptam si cartuse de Kent, dar nu mai vechi de 2 ani.” incheiem citatul.

Leave a comment

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑