E timpul pentru niste certitudini

Metafizic vorbind, in toata existenta sa ca trup uman, sufletul se poate blinda cu anumite certitudini. La nivel elementar, unele din cele mai simple sunt  Familia, Casatoria, Prietenii , Copiii, Fratii, Religia, Credinta, Munca, Propriul EU.

In cel mai pur spirit practic cu putinta, oricare si toate din aceste puncte de reper ajung sa tradeze cel putin o data in viata. Atuncim invariabil, sufletul se indreapta spre un alt reper, pe care il imbratiseaza sarguincios si ascultator, pana reuseste sa isi rezolve problemele ivite. Unul din primele lucruri pe care le descopera un Eu evoluat e acela ca , indiferent cat de multe deziluzii ar avea, pe oricate planuri, Propriul EU va ramane un punct de reper solid. O certitudine pe care nu i-o poate lua nimeni.

Dar .. pentru cei mai slabi de inger, pentru cei atat de slabi incat nu au reusit sa isi construiasca decat foarte putine repere , iata o certitudine implacabila, usor de asimilat, si foarte folositoare la anaghie :

Timpul. Cel care se scurge ireversibil indiferent cate flotari ai face, indiferent daca ea(el) te-a parasit sau nu, daca esti Bill Gates sau ultimul borfas ,daca ai 80 sau 8 ani. Daca plangi sau razi, daca mori sau te nasti in fiecare zi.

Mai spune-mi tu o certitudine care sa vina din afara ta ( chiar daca as putea sa admit ca timpul e un concept aproape senzorial, totusi se desfasoara in cea mai mare parte in exteriorul nostru! ).

Cand te trezesti dimineata, poti sa spui cu certitudine ca , undeva intr-un viitor romantic, ora 12 va veni. Si te va prinde de subsoare si te va azvarli spre stele…

Advertisements

2 thoughts on “E timpul pentru niste certitudini

 1. timpul exista doar atit cit va exista si pamintul…Iti spun eu ddespre un element care exista si nu se schimba…Dumnezeu…El exista chiar si in afara timpului.

  Oricit ne-am bate cu pumnu in pieptul nostru de Tarzan…nu putem schimba nimic …singurul lucru care ne apartine cu adevarat este atitudinea pe care o avem in diferite situatii…aia ne da de fat si personalitatea…si prin ea ne creiam istoria proprie si lasam dira aia de melc prin univers.

  Trebuie sa nu uitam ca sintem in planul Lui Dumnezeu pe pamint si ca El va examina aceasta dira la sfirsit daca n-am avut inspiratia de a primii gratuit beneficiile oferite de Fiul…de a sterge si rectifica urmele alea gretoase si de a le face placute si acceptabile …

  Viata pe aceasta planeta este doar un inceput…

 2. Pentru o persoana evoluata, descoperirea propriului eu e sinonima cu descoperirea si acceptarea lui Dumezeu, a partii divine din fiecare.

  Timpul e o certitudine secundara, una pentru existenta fizica , pentru indivizi subevoluati spiritual( dupa cum am mentionat la inceput) . Dar ramane , vrei nu vrei, o constanta a acestei vieti.

  Dupa cum tot el va disparea cu desavarsire odata ce vom transcende. Insa acolo ne asteapta adevarata Certitudine, dupa cum spuneai

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s